30.8.2009. Nedjelja



1. Hitan poziv iz bolnice i prva stvar koja mi padne na pamet jest:"Moram uzet tenisice u slučaju da ću morat trčat."(?) Mozak ima neku svoju čudnu logiku za krizne situacije.
2. Još dan prije toga Iva me pita:"A ti? Ti ne razmišljaš o smrti?"
3. Pa onda malo razmišljam o smrti.
4. Umrijet ćeš i nitko te neće pitat jesi li bila sretna ili ne. To je jedna od rijetkih stvari za koje mi se ponekad učini da znam.
5. I onda idemo doma i brojimo se međusobno, sretni. Istovremeno sretni as in «happy» i sretni as in «lucky».

28.8.2009 Petak


1. Everytime I want to draw the fox, I forget how the fox looks like. This is just how the fox is, she comes when she wants to.
2. When I was drawing the fox, my new "reddish brown" Ecoline ink spilled all over the desk. But the fox stayed almost intact. There is something weird about the fox, but we can't put our finger on exactly what it is. Yet we know the fox cannot be trusted.
3. Nor does the fox want our trust.
4. "Chaque fois quand le futur simple existe, le conditionnel existe aussi." Le petit Grevisse, grammaire française
5. "Jedina moja zemlja, a i pjesnika uopće, jest jezik. Čak je i raskošni arapski simbolično ukazao na to. Naime, arapska riječ beit (al-bayt) znači i stih i kuća, i apsolutno jednako se upotrebljava i za poeziju i za stanište od davnina do danas." Mahmud Derviš

15.8.2009. Subota


1. Sometimes even a part of the picture is enough.
2. Našla sam jučer na ulici stari zahrđali ključ. ZaKljučila sam da je to dobar znak pa sam ga pokupila i sretna do doma pjevala onu od Jane Birkin "Les clés du paradis". No, danas - opet nađem ključ na cesti! I ako je onaj ključ od raja, od čega bi ovaj mogao bit? Ajme.
Uzela sam ga za svaki slučaj.
3. "In Japan, keys are, generally speaking, a symbol of prosperity because they open the rice-store." Dictionary of Symbols
4. Funkcija Duha Svetog je da upire prstom u ljude. To nije baš pristojno ali on je iz obitelji koja zapravo nikad ni nije bila baš low-profile.
5. Riječ koja odlijeće s tvojih usana, putuje, putuje pa sleti na moje.

12.8.2009 Srijeda


1. What does an old married couple know that I don't? Can't stop wondering.
2. An old thought again in my mind and it is whirling around like sema. Sema it is, whirling into itself.
3. Danas cijeli dan Bosna.
4. If it is true that "no one can depress me more than I can" than there is also the other extreme.
5. "ako ću biti u mostaru neko vrijeme posjećivat ću te često u tekiji
a možda i ti budes mogla živjeti u mostaru i ići na derviški posao u tekiju." tanja m.
što smo mi bez prijatelja?

8.8.2009 Subota


1. Imat mjesec u vagi sucks bigtime.
2. Prižba je na Korčuli i u mom srcu.
3. "More zatim ima otoke koji znaju sami i strpljivi su."
4. "Ne, skromnost je samo jedna kršćanska neuroza." Mario J.
5. More je zasigurno najbolji božji izum.

4.8.2009. Utorak


1. Stan-na-četvrtom-od-šestnaest-katova-koliko-ih-broji-zgrada nije se puno promijenio. Ima možda nešto manje igračaka, ali zato puno više robota. Prije 8 godina sam prvi puta došla ovdje i dobila prvi Tanjinin legendarni sendvič sa sirom i ketchupom. Tog ljeta naučila sam što je oštrilo, što su bičve, gledala sam Split3 sa vrha zgrade i nisam znala koliko piva sadrži mala a koliko velika limenka. Još mi se i danas smiju zbog toga.
2. Tanja ima kornjaču koja se zove Sreća. To je sjajno ime za kornjaču jer svaka rečenica vezana uz nju zvuči aforizmično. Primjerice:
Sreća je spora, ali dosljedna.
Sreća je ispod kreveta.
Sreća se opet vuče po kući.
Sreća piški u tanjur iz kojeg jede.
3. I had the strangest dream this morning. It was one of those rare lucid dreams so in one moment I said to myself: "Here is going to be a window and on the windowsill there will be written the greatest secret wisdom of life which people subconsciously know! And I will read it but forget it when I wake up 'cause if I didn't that would be cheating." (Why, o why must I be so hard on myself!?) And suddenly it appears, window with the windowsill and one sentence written on it. I read it, wake up and, of course, forget the sentence instantly. But one thing I remember - the sentence was extremely funny.
4. "Umor je privremen, slava je vječna" kaže mi Kn3z.
"Imaš pravo", kažem ja, ustanem i plešemo cijelu noć.
5. OK, skoro cijelu.